| Tytuł: | kompetencje pań kosmetyczek |
| Autor: | Basia 14.9.2011, 14:58 |
| Witajcie. Myślę, że ta strona będzie dobra by zamieścić mój wątek. Mam do was pytanie czy wybierając się do kosmetyczki patrzycie na ich kwalifikacje. Ja miałam przypadek, że depilację laserową przeprowadzała mi jakaś uczennica, na szczęście nic się nie stało, ale już więcej nie poszłam do tego salonu. Miał ktoś może podobny przypadek? | |

Depilacja laserowa
Depilacja laserowa jest obecnie najbardziej skuteczną i zarazem bezpieczna metodą trwałej depilacji. Zabieg wykonuje się w gabinecie kosmetycznym bądź u dermatologa. Energia lasera działa na barwnik włosów – melaninę- i dzięki temu doprowadza do ich trwałego zniszczenia. Bardzo jasne i rude włosy są w związku z tym trudniejsze do usunięcia w ten sposób.
Rozstępy określane są jako wrzecionowate pasma pomarszczonej skóry, biegnące prostopadle w odniesieniu do kierunku rozciągania skóry. Najczęściej pojawiają się one na udach, biodrach, brzuchu, pośladkach i piersiach. Zdarza się jednak, iż u osób, które uprawiają kulturystykę rozstępy zauważa się na wewnętrznej stronie ramion, ale też pod nimi oraz na klatce piersiowej i barkach. Cechą charakterystyczną rozstępów jest to, iż pojawiają się one dwustronnie, tzn. na obu stronach ciała. Dodatkowo ich kształt w każdym z miejsc ciała jest zgoła inny.
Peeling kawitacyjny
Peeling kawitacyjny jest zabiegiem, który wykorzystuje w swym działaniu ultradźwięki. Używając wibracji ultradźwiękowej skóra zostaje oczyszczona z wszelkich zanieczyszczeń oraz martwych komórek. Dokładniej rzecz ujmując, proces peelingu kawitacyjnego polega na wytwarzaniu przez falę dźwiękową pęcherzyków wypełnionych rozrzedzonym gazem, które powiększają się i pękają.